TENT među top 10 svetskih elektrana

BM

Stručnjaci svetskih energetskih kompanija su, ocenivši poslovne performanse koje se tiču povećanja efikasnosti i kapaciteta sa smanjenjem troškova, Termoelektrane Nikola Tesla rangirali na 4. mesto među 27 elektrana. (foto: TE Nikola Tesla B)

Termoelektrane Nikola Tesla (TENT) su, na osnovu ocenjivanja stručnjaka svetskih kompanija iz oblasti energetike koje je sprovela Švedska konsultantska kuća SKF, zauzele 4. mesto među 27 elektrana sa kojima su upoređivane, a među kojima su bile i istaknute elektrokompanije kao ČEZ, RVE (RWE) i druge.

Stručnjaci SKF iz oblasti energetike ocenjivali su poslovne performanse Termoelektrane Nikola Tesla i referentnih termoelektrana na lignit u svetu koje se tiču „povećanja efikasnosti i pouzdanosti u proizvodnji električne energije optimizacijom efikasnosti osnovnih sredstava,“ odnosno povećanja efikasnosti i kapaciteta sa smanjenjem troškova, navodi se u saopštenju TENT-a.

„Upravo rezultati ove analize TENTU nisu poslužili kao parametar trenutnog stanja koje pokazuje koliko je kompanijsko poslovanje dobro, već gde su slabe tačke koje treba unapređivati, a kompanija upravo na tome radi sa ciljem da se u narednom periodu to unapređenje i realizuje,“ rekao je Đorđi Biljanovski, zamenik direktora Termoelektrana Nikola Tesla.

Na osnovu zaključaka ove analize u kompaniji TENT se, kažu, sprovodi identifikacija trenutno primenjene prakse održavanja u četiri ogranka kompanije, identifikacija pozicije kompanije u odnosu na druge kompanije u industriji proizvodnje električne energije i identifikacija mogućnosti za unapređenje.

Rezultati ovog, nedavno završenog, ocenjivanja svetskih kompanija iz oblasti energetike koje je sproveo SKF predstavljeni su stručnjacima iz oblasti energetike juče na konferenciji Elektrane 2012, koja se održava na Zlatiboru.

SKF je, inače, Švedska konsultantska kuća, kompanija kojoj su jedna od aktivnosti usluge iz oblasti unapređenja menadžment sistema u različitim granama privrede.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...