Teheran za razgovore, ne i za pregovore

Izvor:   Beta / AFP

Iran je spreman da razgovara o svom nuklearnom programu sa velikim silama, ali ne i da pregovara o njemu, izjavio je u utorak portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Ramin Mehmanparast.

Iranje spreman da razgovara o svom nuklearnom programu sa velikim silama, ali ne i da pregovara o njemu, izjavio je u utorak portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Ramin Mehmanparast.

Novirazgovori Irana i grupe 5+1 (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka) odnosiće se pre svega na "pitanje nuklearnih aktivnosti" Teherana, kazao je Mehmanparast na redovnoj konferenciji za novinare.

"Ali, ne mislim da u oblasti nuklearnih aktivnosti (Irana) ima pitanja o kojima se može pregovarati, pošto je reč o pravu te zemlje da "poseduje (nuklearnu) energiju u mirnodopske svrhe", dodao je.

Iranje prošle sedmice prihvatio predlog zemalja 5+1 za nastavak pregovora o kontroverznom iranskom nuklearnom programu, za koji međunarodna zajednica sumnja da ima i vojnu dimenziju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...