Građani neće moći da plate račune

Izvor:   Danas

Centar za zaštitu potrošača Forum traži da EPS objavi proizvođačke cene struje

Ako struja zaista poskupi za 60 odsto u naredne dve godine Srbija će živeti u mraku, ocenio je juče Centar za zaštitu potrošača Forum iz Niša, čiji građani spadaju u najveće dužnike Elektro privrede Srbije u zemlji.

- Ako danas, i pored ovako niske cene električne energije, nemalibroj građana Srbije živi bez struje jer nemaju mogućnosti da plaćaju račune, onda se lako može zamisliti kako će to biti 2014. godine. Tražimo da se konačno objave proizvođačke cene električne energije u Srbiji, kako bi se videlo kolike su marže u sektoru proizvodnje električne energije - navodi se u otvorenom pismu direktoru Elektro privrede Srbije Dragomiru Markoviću.

Forum dodaje da je tačno da je cena struje u zemljama EU dva do tri puta veća, ali je tačno i da su zarade u tim zemljama pet puta veće nego u Srbiji.

- Osim toga, u zemljama EU cene usluga od opšteg ekonomskog interesa, gde spada i snabdevanje električnom energijom, ne formiraju se slobodno na tržištu, već su pod kontrolom regulatornih agencija u čijem radu učestvuju i predstavnici organizacija potrošača - navodi se u pismu, koje je potpisao predsednik Centra Jovan Jovanović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...