Rekord potrošnje struje u Vojvodini

Izvor:   Beta

Tokom februarskog ledenog talasa zabeležena je najveća ikada potrošnja električne energije na području Vojvodine.

Kompanija "Elektrovojvodina" saopštila je juče da je tokom februarskog ledenog talasa zabeležena najveća ikada potrošnja električne energije na području Vojvodine.

Dnevna potrošnja električne energije na području pokrajine u najhladnijim danima februara prelazila je 35 miliona kilovatčasova.

"Elektrovojvodina" je zahvalila kupcima na solidarnosti i na partnerstvu, zahvaljujući čemu je sačuvana stabilnost i kontinuitet u snabdevanju električnom energijom tokom ledenog talasa koji je pogodio Srbiju.

"Svih 2.500 zaposlenih u 'Elektrovojvodini' sa naših 930.000 kupaca električne energije dali su ključni doprinos koji iznosi više od 50 odsto ušteđene električne energije na teritoriji čitave Srbije", navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je sistem izdržao toliko opterećenje pre svega zahvaljujući projektima modernizacije elektroenergetskog sistema i kvalitetnim održavanjem svih elektroenergetskih objekata, navodi se u saopštenju za javnost.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...