Bonus za rad na sibirskoj hladnoći

Izvor:   Pres

Radnicima EPS-a biće isplaćeno 15 do 20 hiljada dinara dodatka na platu kao nadoknada za rad tokom ledenih februarskih dana.

Oko 15.000 zaposlenih u Elektroprivredi Srbije dobilo je dodatak na platu, od 15.000 do 20.000 dinara, kao nadoknadu za rad u otežanim uslovima, saznaje Press.

U Vladi Srbije potvrdili su naša saznanja. Kako je rečeno Press-u, predlog je došao od EPS-a, a dodatak je isplaćen jednokratno i samo radnicima koji su po zimi radili na otvorenom.

Predsednik sindikata i član UO EPS-a,MilanĐorđević, kaže za Press da se radi o radnicima koji su u uslovima energetske krize u Srbiji radili i na - 18 stepeni kako bi očuvali energetsku stabilnost Srbije.

- Mislim da je na to potrošeno oko 300 miliona dinara i ti ljudi su pravično dobili taj stimulans, jer su radili u zaista stravičnim uslovima i na jezivoj hladnoći - rekao je juče Đorđević.

U kabinetu premijera Mirka Cvetkovića takođe su naglasili da dodatak na platu nisu dobili svi, već samo oni koji su radili napolju, u otežanim uslovima.

- Pre svega, to se odnosi na rudare i montere Elektrodistribucije. Odluku je doneo UO EPS-a, a Vlada Srbije je dala saglasnost. Treba napomenuti i da se ne radi o budžetskom novcu, već o sredstvima EPS-a - rečeno je Press-u u kabinetu premijera.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...