IAEA se nada konkretnim rezultatima misije u Iranu

Izvor:   Hina / AFP / croenergo.eu

Nadamo se da će rezultati naše dvodnevne misije u Teheranu biti dobri i konstruktivni, rekao je Herman Nakerts, glavni inspektor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA)

Glavni inspektor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Herman Nakerts u nedelju je izjavio da se nada da će dobiti konkretne rezultate svoje dvodnevne misije po Iranu, ali je upozorio da bi napredak mogao biti vrlo spor.

"Nadamo se da će rezultati naše dvodnevne misije u Teheranu biti dobri i konstruktivni", rekao je Nakerts novinarima na aerodromu u Beču.

"Takođe se nadamo da ćemo dobiti i konkretne rezultate te posete. Prioritet je, naravno i dalje potencijalna vojna dimenzija iranskog nuklearnog programa, ali želeli bismo da rešimo sva važna pitanja", rekao je. "To je vrlo kompleksno pitanje za koje treba odvojiti puno vremena. Nadamo se da je naša misija bila konstruktivna".

Ovo je druga Nakertsova poseta Iranu u tri nedelje. IAEA se nada da će uspeti da ustanovi stvarnu i jasnu prirodu iranskog nuklearnog programa, tj. da li je reč o vojnom programu, kako to veruju Zapadnjaci ili isključivo civilnom, kako tvrde Iranci.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...