Trafostanica za 21. vek

BM

Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS-a obišao je gradilište TS „Zlatibor 1“, koja će biti pod naponom oko 15. decembra. EPS je nedavno pustio u rad velike TS u Loznici, Gornjem Milanovcu, Ubu, a gradi se u celoj Srbiji, navedeno je u saopštenju EPS-a.

„Radovi na završetku izgradnje nove Trafostanice „Zlatibor 1“ teku po planu i očekujemo da bude pod naponom oko 15. decembra, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, prilikom obilaska gradilišta.

„Ova trafostanica, vredna 400 miliona dinara, imaće potpuno nove vodove, daljinsko upravljanje i savremenu opremu. Ugrađuju se dve kompletno nove napojne ćelije po osam MVA i još jedna nova od 12 MVA, sa mogućnošću da se poveća na 50 MVA. Biće to trafostanica za 21. vek kakvu Zlatibor, kao jedan od najvažnijih turističkih centara i Zlatiborci zaslužuju“, rekao je Grčić.

Prvi čovek EPS-a je objasnio da je napajanje Zlatibora električnom energijom poslednjih godina bilo prilično otežano, ali sada će ovaj kraj imati sve uslove za razvoj turizma. On je ukazao da se Zlatibor ubrzano razvija, da je izgradnjom autoputa „Miloš Veliki“ i gradnjom autoputa do Požege postao još bliži.

„Veoma je važno što će izgradnjom nove trafostanice „Zlatibor 1“, pored boljih uslova za postojeće kupce, čak 90 investitora dobiti priključak do kraja godine. Ugrađena je „Simensova“ oprema, ljudi iz EPS-a uradili su montažu i u toku su ispitivanja. – Nova TS je sigurnost za naredne decenije da Zlatibor može da se razvija i da neće biti problema sa snabdevanjem električnom energijom. EPS uveliko modernizuje postojeće i gradi nove trafostanice tamo gde ih nije bilo. Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića to traži od nas. Cela Srbija se razvija, ne samo turizam, otvaraju se fabrike, a da bi se otvorile potrebni su novi kapaciteti i osiguranje već postojećih.

EPS je nedavno pustio u rad velike TS u Loznici, Gornjem Milanovcu, Ubu, a gradi se u celoj Srbiji, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, zahvalio se EPS-u jer je izgradnjom ove TS EPS prepoznala Zlatibor kao mesto prve turističke kategorije koje ima intenzivan razvoj poslednjih nekoliko godina. On je rekao i da povećanje energetskih kapaciteta omogućava dalji razvoj Zlatibora i stabilno snabdevanje u dugoročnom periodu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...