Krnješevci dobijaju novu trafostanicu za razvoj industrijske zone

BM

Nova trafostanica u Krnješevcima kod Šimanovaca, u koju je EPS uložila dva miliona evra, električnom energijom snabdevaće obližnju industrijsku zonu sa više od 40 pogona i objekata.
Foto: MAG

Elektroprivreda Srbije je uložio dva miliona evra u izgradnju nove trafostanice u Krnješevcima, koja će omogućiti stabilno snabdevanje više od 40 fabrika u jednoj od najvažnijih industrijskih zona u Srbiji, kao i novih investitora, rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a tokom obilaska ovog objekta.

Nova trafostanica je 110 na 20 kV sa jednom ćelijom od 31,5 MW, a njen rad rasteretiće okolne trafo stanice koje električnom energijom napajaju industrijsku zonu u kojoj sada radi 10.000 radnika.

"Mnogo više od dva miliona evra je ono što dobijamo, jer ova trafo stanica omogućava rasterećenje okolnih trafo stanica 110 kV. A još je važnije što su transport i isporuka organizovani tako da napajanje ove industrijske zone nema nikakve veze sa okolnim naseljima gde žive građani. I havarija, ne daj bože, u ovim trafo stanicama ne prenosi se na sigurnost napajanja stambenih delova", rekao je Grčić.

Prvi čovek EPS-a je naveo da predsednik Aleksandar Vučić ima politiku koja podrazumeva svaki dan otvaranje novih fabrika i zapošljavanje novih ljudi.

"Očekujemo da će politika uroditi plodom i da će u ovoj industrijskoj zoni biti u narednom periodu otvorene dve velike fabrike. Sve smo predvideli da u roku od nekoliko nedelja možemo da instaliramo još jednu trafo ćeliju koja u zavisnosti od potrebe može biti 20 MW, 31,5 MW ili 40 MW", rekao je Grčić i dodao da je EPS tako spreman da prihvati nove investitore, odnosno potrošače u ovoj industrijskoj zoni.

Istakao je da EPS poslednjih godina ima velika ulaganja u transportnu - napojnu mrežu u svim delovima Srbije.

"Nastavićemo sa takvim ulaganjima. Svi investitori su dobrodošli bez obzira u kom regionu naše zemlje. Svako je dobrodošao i mi se radujemo kada moramo da im izađemo u susret. U jednoj zemlji je najlepše kada se otvaraju fabrike", rekao je Grčić poručivši da niko u Srbiji ne bi trebalo da brine o isporuci električne energije i dodao da država Srbija radi na stabilizaciji energetskog sistema i modernizaciji svakog proizvodnog kapaciteta.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...