Cene električne energije i gasa u 32 evropska glavna grada

BM

Poređenje cena energenata u 32 evropska glavna grada pokazuje da od Beograđana jeftiniju struju plaćaju žitelji Kijeva a a jeftiniji gas imaju i stanovnici Budimpešte i Bukurešta.

Od Beograđana jeftiniju struju u evropskim glavnim gradovima plaćaju samo stanovnici Kijeva a jeftiniji gas imaju i stanovnici Budimpešte i Bukurešta, vidi se iz najnovije tabele sa cenama električne energije i prirodnog gasa za domaćinstva u 32 evropska glavna grada u maju 2020., koju za austrijskog energetskog regulatora (Energie-Control) i mađarsku regulatornu agenciju za energetiku i komunalne usluge (MEKH) priprema istraživačka i konsultantska firma za sektor potrošača VaasaETT, prenosi Bilten AERS-a.

eps

Rezidencijalne cene električne energije, uključujući takse

gas

Rezidencijalne cene prirodnog gasa, uključujući takse

Kada se cene prilagode standardima kupovne moći u svakoj zemlji, slika se značajno menja, pa manje račune od Beograđana plaćaju žitelji Valeta, Stokholma, Amsterdama, Berna i Helsinkija.

eps

                   Finalna cena za domaćinstva (maj 2020)                Prosek - EU27                   Prosek – sve zemlje

eps


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...