Gasprom energoholding će graditi još jednu elektranu u Srbiji

BM

Pored TE TO Pančevo, koju u partnerstvu sa NIS-om već gradi u Srbiji „Gasprom energoholding” planira gradnju još jedne elektrane u Srbiji.
Maketa TE TO Pančevo

Kompanija „Gasprom energoholding“ razmatra projekat izgradnje elektrane snage 300 MV u Srbiji, izjavio je na konferenciji za novinare direktor te kompanije Denis Fjodorov, a prenosi Sputnik.

„Što se tiče Srbije, već smo započeli jedan projekat. Sada razmatramo još jedan — elektranu od oko 300 MV. Radićemo na ovom projektu“, objasnio je Fjodorov.

U martu ove godine, prilikom svečanog početka radova na izgradnji Termoelektrane toplane u Pančevu, koja će istovremeno proizvoditi električnu i toplotnu energiju u obliku tehnološke pare, a kojima će snabdevati Rafineriju NIS-a u Pančevu a deo elektične energije usmeravati u energetski sistem Srbije Fjodorov je rekao da „Gasprom energoholding“ analizira tri do četiri lokacije za izgradnju još jedne termoelektrane u Srbiji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...