Uvezivanje tržišta struje Srbije sa Hrvatskom i Bugarskom

BM

Početni sastanak trilateralnog market couplinga Hrvatske, Srbije i Bugarske (HR-RS-BG) – tržišta električne energije ove tri zemlje.

Početni sastanak za iniciranje trilateralnog projekta povezivanja tržišta između Hrvatske, Srbije i Bugarske (HR-RS-BG) uspešno je održan 13. februara 2019. godine u Beogradu. Sastanku su prisustvovali svi glavni akteri - TSO (HOPS, EMS i ESO EAD), Berze (CROPEX, SEEPEX i IBEX) i nacionalna regulatorna tela (HERA, AERS i EWRC), navedeno je u zajedničkom saopštenju za štampu.

Inicijativu su pozdravile sve uključene strane. Potvrđena je zajednička obaveza da se obezbede svi potrebni napori i resursi kako bi se osigurala izvodljivost projekta i njegova pravovremena implementacija. Krajnji cilj ovog projekta je da se implementira trilateralno povezivanje tržišta u okviru MRC-a, za koji se očekuje da će pružiti dugoročne koristi za učesnike na tržištu i potrošače u okviru trenutne inicijative.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...