EPS obnavlja infrastrukturu

BM

Ulaganja EPS-a u novu trafostanicu doprinos ekonomskom razvoju industrijske zone Čačka, poručio Milorad Grčić, v. d. Direktora EPS-a, najavljujući nove investicije u ovom kraju.

U industrijskoj zoni kod Čačka danas je Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije pustio u rad trafostanicu 35/10 kV Preljina, u koju je do sada uloženo više od 160 miliona dinara.

Naglasivši da je puštanje u rad ove trafostanice veoma važno, jer se u ovoj industrijskoj zoni gradi fabrika Forverk, za koju je položen kamen temeljac u julu ove godine, Grčić je rekao: „Trenutno su u finalnoj fazi pregovori za početak izgradnje još jedne fabrike, a radna mesta, industrija, infrastruktura, preduslovi su za bolji život, kako ljudi ne bi razmišljali o migracijama. EPS na taj način daje doprinos kako politici države, tako i gradu Čačku. Ova trafostanica doprineće stabilizaciji napojne mreže i za nekoliko okolnih sela. Planiramo da izgradimo još dve važne trafostanice i obnovimo niskonaponsku mrežu.”

Grčić je rekao da je, kako bi bilo koja fabrika bila izgrađena, ili bilo koji privredni subjekt mogao da radi, potrebna infrastruktura, a kao najvažniji faktor naveo napajanje električnom energijom. Zato je važno da se infrastrukturni objekti modernizuju, grade nove trafostanice i napojna mreža. Izgradnja nove trafostanice Preljina koštaće ukupno 1,5 miliona evra.

„U planu je da zamenimo sve stubove, završen je tender za nabavku drvenih i betonskih bandera i u Zapadnoj Srbiji a urađen je i značajan deo posla, što se toga tiče. Nastavljamo taj posao i dalje. U Čačku smo uradili značajan deo posla, promenjen je veliki broj stubova, a nastojaćemo da zamenimo što veći broj bandera i promenimo kompletnu niskonaponsku mrežu”, nabrojao je prvi čovek EPS-a.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je predstavnicima EPS-a na izgradnji ove trafostanice, prve posle 29 godina koja se te snage gradi u Čačku. Ova TS izgrađena je za manje od sedam meseci i doprineće stabilnom napajanju okolnih sela, kao i fabrike koja je u izgradnji, ali i naredne koja će se graditi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...