EPS u Subotici modernozovao dve trafostanice

BM

„Energetska infrastruktura je preduslov za dolazak investitora, izgradnju fabrika i otvaranje novih radnih mesta. Investicijama u rekonstrukciju trafostanica u Subotici sada je sve digitalizovano i na daljinskom upravljanju, tako da u slučaju prekida u napajanju može brzo da se reaguje”, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora EPS tokom obilaska dve rekonstruisane TS u Subotici.

Investicijom od tri miliona evra Elektroprivreda Srbije završila je rekonstrukciju dve visokonaponske trafostanice u Subotici, koje će obezbediti građanima i privredi bolje snabdevanje električnom energijom, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

On je sa Dragim Vučkovićem, načelnikom Severno-bačkog okruga obišao rekonstruisane trafostanice 110/20 Subotica 1 i Subotica 2 i istakao da je ta rekonstrukcija veoma značajna za dalji industrijski razvoj Subotice i dolazak novih investitora.

Trafostanica Subotica 1 završena je 1959. godine i prvi put posle 59 godina je trafostanica u potpunosti rekonstruisana i modernizovana, sa povećanim kapacitetom. Trafostanica Subotica 2 je izgrađena 1976. godine i njoj je rekonstrukcijom povećan kapacitet, a modernizacijom su stvoreni uslovi za priključenje novih korisnika.

„Energetska infrastruktura je preduslov za dolazak investitora, izgradnju fabrika i otvaranje novih radnih mesta. Investicijama u rekonstrukciju trafostanica u Subotici sada je sve digitalizovano i na daljinskom upravljanju, tako da u slučaju prekida u napajanju može brzo da se reaguje”, rekao je Grčić čestitajući gradskim vlastima Subotice uz isticanje da su veoma ekspeditivni kada je u pitanju neophodna dokumentacija za realizaciju projekta. „Srbija zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, doživljava ekonomski i privredni prosperitet, a da bi se nastavio neophodno je obezbediti infrastrukturu, gde su dve osnovne stvari: putevi i napajanje električnom energijom. Naš zadatak je da obezbedimo napajanje električnom energijom u svakom gradu, naselju i mesnoj zajednici, u zavisnosti od nivoa potreba. Važan zadatak za EPS je rekonstrukcija trafostanica u Srbiji, mnogo toga je urađeno prethodnih godina, ali pred nama je i dalje veliki posao jer se decenijama unazad skoro ništa nije radilo osim hitnih popravki”.

U Suboticu je u prethodnom periodu došao veliki broj stranih investitora, kao što su Simens, Svarovski, Kontinental, Kalcedonija, Amatek...

Vučković je zahvalio Grčiću na poseti i naglasio da je to prva poseta direktora tog preduzeća posle više decenija.

„Dugujemo veliku zahvalnost za ovu investiciju u trafostanice Subotica 1 i 2 i što je ona bila od prioritetnog značaja za EPS. Subotica je proširila energetske kapacitete i obezbedila sebi budućnost po pitanju napajanja strujom, a stabilno snabdevanje posebno će osetiti potrošači naselja Aleksandrovo i Novi Žednik, ali i ceo južni, jugoistočni i jugozapadni deo Subotice”, – rekao je Vučković.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...