Rasvetljene krađe u EPS-u

BM

Zahvaljujući uspešnoj saradnji JP Elektroprivreda Srbije i MUP Srbije rasvetljeno je više slučajeva krađe imovine EPS-a i uhapšeno je šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

U saradnji sa nadležnim službama JP EPS i Kolubara Usluga policija u Lazarevcu rasvetlila je više slučajeva krađe imovine EPS-a i uhapsila šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Policijski službenici PS Lazarevac uhapsili su trojicu radnika EPS-ovog ogranka RB Kolubara i jednog zaposlenog preduzeća Kolubara Usluge prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu JP EPS – RB Kolubara.

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crlјenima, u vlasništvu RB Kolubara, kojom prilikom je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu Tamnava - Zapadno polјe. JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Policijskoj stanici Lazarevac i Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu za saradnju u tim slučajevim, navedeno je u saopštenju iz EPS-a.

Akcijom kontrole stručne službe EPS-a su na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima. U okviru akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...