Ub dobija novu trafostanicu

BM

Izgradnjom nove trafostanice “Ub 2” EPS građanima i privredi ove opštine obezbeđuje bolje snabdevanje električnom energijom. (foto: Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a i Darko Glišić, predsednik opštine Ub)

Kamen temeljac za izgradnju nove trafostanice "Ub 2", vredne više od dva miliona evra, postavljen je danas. Milorad Grčić, direktor Elektroprivrede Srbije istakao da će biti završena za godinu i po dana i da će obezbeđivati dovoljno električne energije stanovnicima Uba za narednih 20 godina, izveštava Tanjug.

Postavljajući kamen temeljac, zajedno sa predsednikom te opštine Darkom Glišićem i direktorom "EPS distribucije" Bojanom Atlagićem, Grčić je istakao da postojeća trafostanica i kapaciteti za tranzit električne energije u Ubu rade preko svog maksimuma, zbog čega potrošači često imaju probleme, a naročito veliki potrošači poput fabrika.

"Naši stručnjaci su zaključili da je rešenje izgradnja nove trafostanice. Sa izgradnjom trafostanice, po našim proračunima, minimum 20 godina Ubljani mogu da budu mirni, da dovode nove investitore, grade fabrike i šire naselja", naglasio je Grčić, podsećajući da se “izgradnja trafostanice u Ubu uklapa u planove vlade o povećanju broja zaposlenih, stabilizaciji ekonomskog sektora, širenju fabrika, a da svemu tome prethodi izgradnja infrastrukure, koju država mora da obezbedi kako bi ubrzala ekonomski razvoj. Nije dovoljno samo da uspešno proizvedemo dovoljno električne energije koja je potrebna na nivou godine za sve korisnike, veoma je važno poboljšati, modernizovati i proširiti distributivnu napojnu mrežu. Kroz izgradnju novih trafostanica, novih dalekovoda mi to i činimo, a time smanjujemo i gubitke."

EPS

EPS svoje planove uspešno realizuje, naveo je Grčić ističućida  je komanija godinu završila sa dovoljnom proizvodnjom energenata i finansijskim plusom.

Darko Glišić, predsednik opštine Ub, rekao je da opština poslednjih godina beleži rast po broju stanovnika, al i rast privrednih subjekata, a samim tim i rast korisnika električne energije, dodajući da postojeći kapaciteti to nisu mogli da izdrže.

"Izgradnja trafostanice došla je u poslednjem trenutku", istakao je Glišić navodeći da će time biti zadovoljene sve potrebe privrede i građanstva u Ubu. Najavio je i pregovore za izgradnju trafostanice u Čučugama, koja će, kaže zaokružiti priču o snabdevanju električnom energijom te beogradske opštine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...