Rezultati pokazali snagu EPS-a

BM

EPS je jedan dobar sistem u kojem je sve utegnuto i kvalitetno balansirano od proizvodnje, prenosa do distribucije električne energije i nema razloga za brigu, poručio je Aleksandar Antiuć, srpski minister rudarstva i energetike sa današnje svečane sednice Nadzornog odbora EPS-a, kojom je obeležen 6. Oktobar - Dana EPS-a.

Zaposleni u Elektroprivredi Srbije uspešno su se izborili sa svim izazovima u ovoj teškoj godini i ovo će biti jedna od najboljih godina za EPS po svim parametrima, rekao je danas Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije na svečanoj sednici Nadzornog odbora EPS povodom obeležavanja 6. oktobra Dana EPS-a, zahvaljujući se svim zaposlenima i čestitajući im na vrednom i predanom radu.

Dan EPS-a obeležava se 6. oktobra kao sećanje na početak rada prve javne elektrane u Srbiji 1893. godine, koja je napravljena u Beogradu, na Dorćolu, navedeno je u saopštenju EPS-a.

„Ovo je godina u kojoj smo pokazali koliko je EPS stabilna, žilava kompanija koja se bori svaki dan i na kraju prevazilazi sve izazove. Imali smo težak i neprijatan prvi kvartal, u kojem smo se suočili sa izazovima iz klimatskih i tehnoloških razloga, ali smo to uspešno prevazišli i rezultati pokazuju da će ovo biti jedna od boljih godina za EPS. U prvih devet meseci proizvedeno je za 633.000 tona uglja više nego u istom periodu 2016. godine, a proizvodnja otkrivke u RB Kolubara veća je za šest odsto“, rekao je Antić.

Ministar je odbacio kritike analitičara iznete prethodnih dana i poručio da EPS spremno ulazi u predstojeću zimu.

„Nije lako biti deo EPS-a jer ste stalno pod kritikom javnosti kao kompanija od koje se uvek očekuje najviše. Dobronamerne i opravdane kritike motivišu da dajemo bolјe rezultate, ali imamo profesionalne analitičare koji iznose nejasne podatke i unose blagi nemir među građane izjavama o loše dimenzioniranoj proizvodnji. Želim da kažem svim građanima Srbije da ćemo potpuno spremni ući u ovu zimu, u svim elektroenergetskim kompanijama uključujući EPS i nema potrebe da bilo ko unosi nemir među građane. Ovo je jedan dobar sistem u kojem je sve utegnuto i kvalitetno balansirano od proizvodnje, prenosa do distribucije električne energije i nema razloga za brigu“, istakao je Antić.

Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije čestitao je svim zaposlenima Dan EPS-a i istakao da je na rudarima, monterima, inženjerima i rukovodiocima u kompaniji da sačuvaju i modernizuju ono što su uradile prethodne generacije.

„O dobrim rezultatima govori i to što je EPS na najnovijoj listi top 100 kompanija u jugoistočnoj Evropi na sedmom mestu, a prošle godine bio je na 19. mestu“, rekao je Grčić ističući da su nagrade Đorđe Stanojević povodom Dana EPS-a dodeljene onima koji ih stvarno zaslužuju i naglasio da EPS ne zaboravlja ljude koji su u svojoj karijeri i svom radnom veku prednjačili da učine nešto dobro za EPS.

DAN-EPS-a

Povodom Dana EPS-a uručena su priznanja Đorđe Stanojević za doprinos razvoju elektroprivrede u Srbiji. Za višedecenijski uspešan rad i doprinos u oblasti elektroenergetike nagrađeni su Zoran Božović, dr Dušan Čomić, Slobodan Kujović, Milan Kovačević i posthumno Milenko Vulićević.

Profesor dr Branko Kovačević, predsednik Nadzornog odbora JP EPS rekao je da je gradnja elektrana početkom 20. veka bila podsticaj industrijalizaciji Srbije i izrazio očekivanje da će modernizacija EPS-a i energetika biti osnova za dalji ekonomski razvoj Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...