Uragan Irma poštedeo hidroelektrane

BM

Irma nije oštetila nijednu branu ili hidroelektranu, tako da su američke komunalne kompanije, posle prekida prouzrokovanog uraganom, ponovo snabdele energijom stotine hiljada potrošača.

Izgleda da uragan Irma nije oštetio nijednu branu ili hidroelektranu tokom svog nedavnog rušilačkog pohoda, oblavio je portal Hydro World, a prenela EnergetikaNet.

Irma je 9. septembra pogodila Kubu kao oluja jačine 5. kategorije, izazavši pogibiju petoro ljudi. Zatim je oslabila na kategoriju 4 i pogodila 10. septembra Floridu, pa nastavila dalje zapadnom obalom i oslabila na kategoriju 2. U kategoriju 1 je prešla ujutru 11. septembra, kada je stigla do zaliva Tampa.

Komunalne kompanije su reagovale na prekide u snabdevanju električnom energijom, čiji su najčešći uzrok bili polomljeni dalekovodi. Kompanija Florida Power & Light ponovo je uspostavila snabdevanje energijom pošto su bez nje ostale stotine hiljada potrošača, dok je Georgia Power posle prekida snabdela više od 180.000 potrošača. Kompanija Georgia Power je, inače, vlasnik 37 postrojenja za proizvodnju, od kojih su 19 hidroelektrane, smeštene u severnom i zapadnom delu Sjedinjenih Država.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...