Rumunski energetski regulator na meti politike

BM

Na predlog premijera Rumunije Mihaija Tudosea istražiće se poslovanje Agencije za regulaciju u području energetike (ANRE)

Rumunska vladajuća koalicija odobrila je zahtev premijera Mihaija Tudosea da se osnuje odbor koji će istražiti poslovanje nacionalne Agencije za regulaciju u području energetike (ANRE) saopštio je, kako javlja rumunski portal Energy World Magazine, socijal-demokratski lider Liviju Dragnea.

Vlasti i stanovništvo treba da saznaju šta se dešava u ANRE-u i koje se “igre s cenama energenata” u poslednje vreme igraju, dodao je Dragnea.

Posle više odluka koje je energetski regulator doneo tokom leta, a koje su za Vladu bile sporne, premijer je od Parlamenta zatražio dozvolu za pokretanje istrage jer ANRE nije podređen Vladi pa, prema rečima Tudosea, samo Parlament može da „baci svetlo“ na ono što se tamo događa.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...