Proizvodnja prema planu

Proizvodnja energije u ogranku TE–KO Kostolac je za osam odsto veća od plana. Za šest meseci isporučeno je 3,3 milijarde kilovat-časova električne energije.

Proizvodnja električne energije u termoelektranama u ogranku TE–KO Kostolac u znaku je rekordne letnje potrošnje u danima tropskih vrućina, zbog čega je mobilno stanje u termosektoru. U poslednja tri meseca, a pogotovo u vreme visokih temperatura, termoelektrane su radile punim kapacitetom.

Kostolački blokovi takvim režimom rade od početka godine, što se vidi i po rezultatima za šest meseci. Energetskom sistemu „Elektroprivrede Srbije“ isporučeno je za pola godine 3,3 milijarde kilovat-časova električne energije. To je za osam odsto više od plana.

Blokovi TE Kostolac A isporučili su gotovo milijardu kilovat-sati, što je za četiri odsto više od planiranog. Posmatrano po blokovima, blok A1 je proizveo više od 302 miliona kWh, dok je blok A2 premašio očekivanu polugodišnju proizvodnju za 5,6 odsto, što iznosi oko 663 miliona kWh električne energije.

Zajednička proizvodnja blokova TE Kostolac B u prvoj polovini godine iznosi oko 2,3 milijarde kilovat-časova, što posmatrano u procentima iznosi deset odsto više od plana. Blok B1 je u tom periodu proizveo oko 1,078 milijardi kWh, a blok B2 više od 1,2 milijarde kilovat-časova.

Preostaje da se tokom avgusta i septembra završe pripreme za zimsku sezonu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...