Nema ugovora – nema isporuke struje

BM

EPS je FAS-u isključio struju jer je stari ugovor o isporukama električne energije istekao 31. decembra a zakupac ove fabrika u stečaju Dem Hellas, nema saglasnost vlasnika da ugovori nove isporuke.

Elektroprivreda Srbije je Fabrici akumulatora Sombor (FAS) prekinula snabdevanje električnom energijom, posle više pokušaja da se na zakonski način reguliše ugovorni odnos.

Ne postoji ni jedan zakonski uslov da se nastavi isporuka električne energije toj fabrici, jer je komercijalni ugovor o snabdevanju koji je Elektroprivreda Srbije potpisala sa Fabrikom akumulatora istekao 31. decembra 2016. godine i stečajni upravnik FAS-a je zahtevao da se fabrika isključi sa elektromreže, navedeno je u saopštenju Sektora za odnose s javnošću JP EPS.

Iz EPS-a poručuju da zakupac prostorija Fabrike akumulatora Sombor Dem Hellas, bez saglasnosti vlasnika, nema nikakvog pravnog osnova da potpiše ugovor o snabdevanju.

I Privredni sud u Beogradu odbacio je predlog firme Dem Hellas da se odredi privremena mera sprečavanja obustave isporuke električne energije.

U situaciji kada zvanični zastupnik Fabrike akumulatora Sombor vraća račune za električnu energiju i zahteva prekid isporuke, a Privredni sud odbacuje privremeno sprečavanje obustave snabdevanja, EPS bi nastavkom snabdevanja prostorija fabrike prekršio propise. Napominjemo da je uvidom u dokumentaciju novo rukovodstvo EPS-a ustanovilo dug Fabrike akumulatora od 81,5 miliona dinara, pojašnjavaju iz EPS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...