Ministarstvo nema informacija o šteti u trgovanju strujom

BM

„Kada policija završi istragu trebalo bi da saznamo šta se desilo jer sadašnje informacije koje se mogu čuti u javnosti nisu relevantne da se izvede nekakav zaključak", rekla je Mirjana Filipović, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike odgovarajući novinarima u pauzi konferencije o regionalnom tržištu električne energije da li je bilo špekulacija sa cenom struje u EPS-u.

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović rekla je danas da to ministarstvo nema informacije o tome da li je bilo špekulacija sa cenom struje u Elektroprivredi Srbije (EPS).

"Kada policija završi istragu trebalo bi da saznamo šta se desilo jer sadašnje informacije koje se mogu čuti u javnosti nisu relevantne da se izvede nekakav zaključak", rekla je Filipović novinarima u pauzi konferencije "Regionalnom tržištu električne energije".

Filipović je naglasila da to Ministarstvo nije nadležno da sprovodi istragu i da policija istražuje da li je bilo štete u trgovanju strujom.

Po pisanju medija, zbog nameštanja cene struje EPS je izgubio 300 velikih potrošača, a iz bivšeg EPS Snabdevanja, koje je pripojeno EPS-u, smenjeno je i na druga mesta premešteno 15 rukovodilaca, a navodna šteta je oko deset miliona evra.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...