Blok TENT B2 sinhronizovan na mrežu

BM

Jedno od dva najsnažnija termopostrojenja Elektroprivrede Srbije, Blok B2 u TE Nikola Tesla sinhronizovan je na mrežu elektroenergetskog sistema Srbije posle završenog kapitalnog remonta.

Blok B2 u TE Nikola Tesla, jedno od dva najsnažnija termopostrojenja Elektroprivrede Srbije, sinhronizovan je na mrežu elektroenergetskog sistema Srbije posle završenog kapitalnog remonta.

“Blok radi stabilno. Tokom perioda probnog rada ovog postrojenja biće optimizovan rad novog sistema upravljanja, novog generatora, kotlovskog postrojenja i ostalih uređaja, kao i pripremljeno merenje stepena korisnosti turboagregata”, rekao je Ivan Gajić, direktor TENT B.

Projekat vredan oko 75 miliona evra predstavlja najveću investiciju JP EPS u ovoj godini sa ciljem da se ovom bloku, posle punih 220.000 sati rada, produži radni vek, poveća pouzdanost u radu, poveća snaga za dodatnih 30 megavata, kao i da se povećaju energetska efikasnost i zaštita životne sredine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...