Borković najbrži u brdskoj trci u Francuskoj

BM

Dušan Borković pobedio je na Uskrs u prvom takmičenju šampionata Evrope u brdskim trkama, oborivši dva puta rekord staze. Automobilski as, koji je član Nisotec Racing Team-a najavljuje nove titule
foto: Borković u trci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković član Nisotec Racing Team-a zabeležio je prvu pobedu u ovogodišnjem Evropskom šampionatu u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012.). U prvom takmičenju koje je održano u nedelju u Francuskoj (Course de Côte St Jean du Gard Col St Pierre) Borković je bio superioran i postigao najbolja vremena u oba nastupa.

Bez obzira na brojne tehničke poteškoće, jaku konkurenciju i činjenicu da ranije nije vozio na ovoj stazi, Borković je dva puta obarao rekord staze.

„Veoma sam srećan što sam pobedom počeo ovosezonski nastup u Evropi. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Bio sam dosta umoran zbog napornog puta i problema koje smo imali u pripremi automobila, ali sve se dobro završilo. Članovi mog tima su bili na visini zadatka, auto je izdržao sve napore i zasluženo smo pobedili. Bio sam brži i od automobila koji nisu bili u našoj klasi. Ova pobeda mi puno znači i na psihološkom planu, jer sam pobedom počeo sezonu i to na stazi koju nisam poznavao. Nadam se da sam usrećio moje navijače u Srbiji i u inostranstvu. Idemo dalje. Ovo je samo prvi stepenik u našem pohodu ka vrhu Evrope”, rekao je Borković posle trke, ističući da se zahvaljuje Naftnoj industriji Srbije „bez čije pomoći ne bih bio u prilici da se danas radujem. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta Srbije, gradu Pančevu i servisu MS auto.”

Plakat Nisotec tima

Najavljujući pohod na titule Borković kaže da slede nove trke i novi izazovi.

„Idemo dalje. Već za dve nedelje na programu je druga trka Šampionata Evrope u Austriji. Kao što sam obećao, pokušaću da u 12 ovosezonskih trka zabeležim svih 12 pobeda. Dakle idemo na pobedu i u Austriji“, izjavio je odmah po završetku trke najbrži Srbin.

NIS A.D i Dušan Borković, najbolji srpski automobilista i član Nisotec Racing Team-a, potpisali su uoči ove trke ugovor o nastavku saradnje.

Iz NIS-a objašnjavaju da podrška višestrukom automobilskom asu, koji drugu godinu zaredom nastupa pod imenom NIS-ovog uljnog brenda NISOTEK, predstavlja potvrdu NIS-ovog opredeljenja da promoviše vrhunski sport i zdrav način života. Ujedno, na ovaj način, NIS će promovisati svoje brendove NIS Petrol i NISOTEK koji asociraju na najveću kompaniju u Srbiji, brend koji će postati balkanski lider na tržištu maloprodaje i motornih ulja.

nisotec-borkovic
Dušan Borković i Jusuf Abasov

„Podrškom vrhunskom šampionu u automobilizmu želimo da doprinesemo afirmaciji ovog atraktivnog sporta. Prošlogodišnjim ulaskom u Nisotec Racing Team-a, Borković je obezbedio sjajne rezultate na inostranim i domaćim stazama. Ove sezone NIS će još snažnije podržati najbržeg Srbina i Nisotec Racing Team na putu ka evropskoj tituli", istakao je Jusuf Abasov, zamenik ID Blok Promet prilikom potpisivanja ugovora dok je sam Borković rekao: „Podršku NIS-a prihvatam kao dodatni podstrek u osvajanju trona na evropskom šampionatu na brdskim stazama. Iza mene stoji lider na domaćem tržištu naftnih derivata, brend koji krupnim koracima osvaja pozicije na međunarodnom tržištu. Predstoji mi naporna sezona i veliki broj trka širom Evrope. Imam samo jedan cilj - da postanem šampion Evrope.”

Na dosadašnjim takmičenjima, Dušan Borković je pokazao vanserijski talenat, ostavljajući iza sebe mnogo starije i iskusnije vozače, mnogo brža, bolje opremljena i skuplja vozila. Sa preko 200 trofeja, Borković je najtrofejniji automobilista u Srbiji, najmlađi nosilac Dijamantske kacige u Srbiji, dobitnik tri Zlatne kacige, titule šampiona u generalnom plasmanu na brdskim stazama Srbije, titule vicešampiona N grupe i osvajač trećeg mesta u generalnom plasmanu na Euoropean Hill Climb Championship-u.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...