SRBIJA U DRUGOJ BRZINI

Nenad Radosavljević

Odbojkašice su uspešno otvorile takmičenje u grupi „B“, pobedom nad Kazahstanom 3:1

 

Srpski olimpijci počeli su takmičenje u laganom ritmu. Sportisti od kojih se najviše očekuje moraju proći kvalifikacione grupe, pa preko četvrtfinala i polufinala, doći u priliku da se bore za medalje.

Odbojkašice su uspešno otvorile takmičenje u grupi „B“, pobedom nad Kazahstanom 3:1. To je bila očekivana pobeda, izborena posle solidne igre. Srpkinje su lako povele sa 2:0 u setovima; kako same priznaju opustile se u trećem, da bi u četvrtom setu odigrale sigurno i osigurale prvu pobedu u istoriji ovog sporta na Olimpijskim igrama. Time su se upisale u sportsku istoriju, ali to neće biti dovoljno.



Nataša Krsmanović protiv Olge Karpove  (foto: Fonet)

U ostalim susretima u našoj grupi, Italijanke su savladale Ruskinje, a Brazilke su bez ikakvih problema pobedile autsajderke iz Alžira. U drugom kolu Srbija će imati priliku da osvoji nova dva boda i tako brzopotezno obezbedi plasman u četvrtfinale. Rival će biti najslabija ekipa u grupi – Alžir.

Neizvesnost oko Jankovićeve

Utisak dana ipak nisu prvi nastupi naših, već neizvesnost koja je dugo trajala i još traje, oko nastupa velike nade za medalju – Jelene Janković. Povreda lista muči našu teniserku. U poslednja 24 sata stalno se spekulisalo: „Igraće, neće igrati“. U Pekingu se još veća i konačna odluka biće doneta tek uoči meča, ako se ponovo nešto ne promeni.

Naši veslači su lagano uradili upravo ono što se od njih očekuje. Dvojac bez kormilara Nikola Stojić- Goran Jagar ozbiljno konkuriše za finale, pa je izboreno mesto u polufinalnoj trci samo rutinska stvar. Drugo mesto u kvalifikacijama ne znači apsolutno ništa. U veslanju se napreduje samo na osnovu plasmana.

Iva Obradović je tek ovog proleća izborila nastup na Olimpijskim igrama u skifu, ali joj to nije smetalo da se plasira u četvrtfinale. Bila je druga u svojoj grupi iza favorizovane Novozelanđanke. Ona nije kandidat za medalju, ali s obzirom na uspehe u konkurenciji mlađih seniora, ne bi trebalo ni da razočara.

Prva razočaranja

Ostali sportisti prvog dana nisu uradili ništa posebno. U granicama svojih mogućnosti ili ispod njih bili su strelci, biciklisti, plivač Silađi. Oni nisu bili kandidati za medalje, ali se nisu ni uvukli u avion za Peking na mala vrata. Rezultatima u prethodnom olimpijskom ciklusu pošteno su se izborili za nastup. Zašto nisu bili bolji, mnogo teže pada njima no nama.

Nema razloga da ne budemo optimisti. Igre su tek počele, a drugog dana nastupiće i Jasna Šekarić.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...