NEMAČKA U ČETVRTFINALU

piše:   Dragomir Jovanović

(Austrija – Nemačka 0:1, Poljska – Hrvatska 0:1) Nemci daju gol

 

Najlepši detalj sa utakmice dve „bratske“ reprezentacije Austrije i Nemačke, u Beču, bio je gol Mihaela Balaka iz slobodnog udarca u 49. minutu. On je strahovitim, pravolinijskim šutem pogodio deo gola pored živog zida, koji mu je fantastično otkrio golman Austrije Maho. Tako loše postavljen živi zid ne viđa se ni na utakmicama Oberlige u Nemačkoj, pa bi bilo pravo čudo da je Balak promašio.



Navijači Nemačke u Kelnu prate prenos utakmice protiv Austrije  (foto: Fonet)

Ovu, po svemu viđenom, prijateljsku utakmicu, obeležili su treneri obe reprezentacije. Nemac Lev i Austrijanac Hikersberger su se posvađali i sudija ih je isključio u prvom poluvremenu. Oni su se zatim pozdravili i preselili se na tribine a pred TV kamerama sa Levom je popričala nemačka kancelarka Angela Merkel i sve se fino završilo. Čemu svađa kad na terenu nismo videli ni pošten faul – ostaće tajna, kao i sumnja da je Nemačka ipak trebala da ide dalje, jer je jasno da Austrija ne može da postigne gol ni u igri bez golmana. Uzalud su do kraja utakmice Nemci igrali „pasivnu“ odbranu Austrijanci nisu uspeli. Moraće u budućnosti da pokušaju sa davanjem državljanstva igračima drugih država i da tako reše problem neefikasnosti – baš kao što su to učinili Nemci sa Poljacima Kloseom i Podolskim. Možda bi i UEFA mogla da reaguje nekim propisom.


Reprezentacija Hrvatske pred početak utakmice protiv Poljske  (foto: Fonet)

Hrvati su osvetlali obraz naciji i sa rezervnim sastavom odigrali pošteno protiv Poljaka. Klasnić je postigao gol u 53. minutu a vođstvo Hrvatske bi bilo ubedljivije da na golu Poljske nije stajao izvanredni Boruc. Poljska je, i onako, zaigrala na prvenstvu zahvaljujući Srbima, koji su „fenomenalno“ odigrali kvalifikacije.

Konačna tabela „B“ grupe izgleda ovako: Hrvatska 9., Nemačka 6. a Poljska i Austrija po 1 bod. U četvrtfinalu će igrati Hrvatska – Turska i Portugalija – Nemačka. Biće to, po dosad viđenom, dve izuzetno uzbudljive utakmice. Dueli talenta i discipline.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...