Košarkaški turnir za najmlađe u Novom Sadu

BM

Mini basket turnir pod nazivom Vikend šampiona održan je danas na trgu ispred Gradske kuće u Novom Sadu, u organizaciji kompanije NIS i Košarkaškog saveza Srbije. Svoje košarkaško znanje ovom prilikom pokazalo je oko 250 dečaka i devojčica, uzrasta od sedam do 10 godina, podeljenih u 16 timova iz cele Srbije.

Mini basket turnir Vikend šampiona, koji kompanija NIS drugu godinu zaredom organizuje uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, održan je u sklopu projekta NIS-a pod nazivom Svi smo jedan tim, čiji je cilj promocija sportskog duha i zdravog načina života kod najmlađih. U okviru ove akcije realizuju se i druženja najmlađih sa sportistima iz domaćih timova, tako da je i ovoga puta doživljaj upotpunjen dolaskom košarkaša juniorskog tima kluba Partiza“, Dušana Tanaskovića, Luke Tarlaća i Lava Cvetkovića, koji su trenirali sa našim najmlađim sportistima, družili se sa njima i učili ih malim tajnama velikih majstora.

Nakon treninga mladih sa juniorima Partizana, prisutnima se obratio Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

"Veoma mi je drago što se u Novom Sadu danas održava manifestacija koja promoviše sport i zdrave načine života kod najmlađih. Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima i Grad radi na tome da stvori uslove za takve aktivnosti, ali i da podrži projekte koji doprinose tom cilju. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji NIS koja je organizovala ovaj događaj i koja podržava sportiste, kao i projekte koji unapređuju kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije“, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Udruženja Mini basket Srbija, Rade Georgievski je istakao da kompanija NIS u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije već devet godina zaredom pruža podršku organizaciji mini basket turnira širom zemlje. On je objasnio da su programi, lopte i visina koševa na turniru prilagođeni uzrastu dece i najavio da će ove godine, pod sloganom Svi smo jedan tim, mini basket turnir Vikend šampiona biti organizovan i 1. juna u Beogradu i 8. juna u Nišu.

Pored mini basket terena, najmlađi su svoje snage odmeravali i na terenu sa teleskop košem sa veštačkom travom, a na kraju turnira svi učesnici su dobili medalje i na taj način pokazali da su svi pobednici i da ovaj projekat ima jasan cilj da ne stvara konkurenciju među decom, već zajedništvo i toleranciju.

Iy NIS/a isti;u da je cilj projekta Mini basket Srbija da se u deci probudi sportski duh i zdrav način života, dok su takmičarski rezultati u drugom planu. NIS podržava brojne sportske klubove i organizacije u Srbiji, a između ostalog je višegodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog kluba Partizan NIS.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...