IMPRESIVNA HOLANDIJA

Piše:    Dragomir Jovanović

(Italija – Rumunija 1:1, Holandija – Francuska 4:1) Rezerve-golgeteri Van Persi i Roben

Rumuni su propustili šansu da Italijanima u Cirihu spakuju kofere, jer Mutu nije iskoristio jedanaesterac u 80. minutu, kod rezultata 1:1 (Mutu 55’, Panući 56’), a bili su veoma blizu. Očajni Mutu ubrzo je zamenjen, Italijani nisu uspeli da daju gol u zaustavnom vremenu, kako smo to od njih navikli, i situacija u „grupi smrti“ se zakomplikovala. Šansu imaju i jedni i drugi.



Panuči postiže gol protiv Rumuna (foto: Fonet)

Italijani su pokušali da se, protiv Rumunije, opravdaju za visoki poraz od Holandije (0:3), ali su Rumuni primenili njihov recept. Igrali su zatvoreno sa samo jednim napadačem Mutuom, i čekali grešku protivnika. Taktika im se isplatila kod prvog gola.

Uzalud su Italijani na silu pokušavali da pobede, izjednačili su za minut, ali oni su jedna ekipa „isceđenih“ fudbalera od naporne klupske sezone, koji su protiv sebe imali ekipu željnu dokazivanja. Čini se, da nisu uspeli da se dovoljno oporave od poraza protiv Holandije a sigurno će se žaliti (opravdano) zbog poništenog gola Tonija. U timu Rumunije pažnju na sebe je skrenuo mladi fudbaler Gabrijel Tamaš. Zapamtite to ime.

Holandija je u Bernu pokazala da može i protiv ekipe koja je fizički jača od nje i koja ima vrhunski trkački potencijal. Rano su poveli protiv Francuza (Kajt 9’), a zatim su inicijativu prepustili protivniku. Bila je to greška, jer u takvoj postavci nisu imali rešenja za kontranapad. Bili su daleko od gola sa usamljenim Van Nistelrojem. Medjutim, u drugom poluvremenu, selektor Van Basten je ispravio grešku i uveo Van Persija i Robena, koji su postigli drugi i treći gol (59’, 72’). Sve je začino Snajder majstorskim golom na kraju utakmice.



Holandjani posle prvog gola (foto: Fonet)

Francuzi su uspeli da postignu gol pri rezultatu 0:2 (Anri 71), ali su odmah primili treći. Ovoj reprezentaciji, definitivno, nedostaje kreativan igrač na sredini terena, a sve ostalo imaju. Takav igrač u Francuskoj sigurno postoji, na svoju nesreću, selektor Domenek ga nije pozvao.

U grupi „C“ Holandija je već u četvrtfinalu, u borbi za drugo mesto šanse imaju sve tri reprezentacije. Najviše Rumuni, koji ako pobede Holandiju sigurno idu dalje. Ali, ko na to može da računa ?


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...