GRCI PREDALI TITULU

Piše:    Dragomir Jovanović

(Švedska – Španija 1:2, Grčka – Rusija 0:1) Španci slave

David Vilja je definitivno junak ovogodišnjeg nastupa Španije na Prvenstvu Evrope. Protiv Rusije je postigao tri gola, a protiv Švedske, pobedonosni gol u poslednjem minutu utakmice. I to kakav gol – svojstven velikim majstorima, između dva igrača, sa dva dodira lopte u punom trku! Fantastičan osećaj.

Španci su u Inzbruku poveli golom Toresa (15’) i napadali sve vreme. Ipak, Šveđani nisu uspeli da upornom defanzivnom, timskom taktikom zaustave Špance, jer je njihova snaga oličena u Zlatanu Ibrahimoviću, koji je postigao izjednačujući gol (34’), ali je zbog povrede izašao u poluvremenu.



Carles Puyol, David Villa, Fernando Torres, Sergio Ramos (foto: Fonet)

Velika je razlika u kvalitetu ove dve reprezentacije, naravno na strani Španije. Ali je razlika i u filozofiji fudbala, koja je stvar ukusa. Na svu sreću, u ovom duelu pobedila je filozofija fudbalskog talenta. Šveđani imaju šansu da idu dalje, ako u poslednjem kolu ne izgube od Rusije, a Španija je već u četvrtfinalu, bez obzira na rezultat poslednje utakmice sa Grčkom.

Grci su predali titulu u Salzburgu. Oprostili su se od šampionata u utakmici sa Rusijom 0:1, a u poslednjem kolu igraće sa Španijom – mogućim naslednikom na evropskom tronu. Borili su se, ali ni sami nisu verovali da mogu više. Ovo je oproštaj generacije koja je pre četiri godine svim kladionicama donela novac. Tada se, na jedan uložen evro dobijalo 100, za opkladu da će oni biti evropski šampioni. Verovatno nije zaradio niko, sem pomenutih kladionica.



Rusi slave (foto: Fonet)

Ko voli Ruse, može biti zadovoljan što su pobedili Grčku (Zirjanov, 33’) i zadržali šanse da idu dalje. Njihove šanse će zavisiti od povrede Zlatana Ibrahimovića, jer je on prevaga između dve trkačke ekipe, koje mogu svojim fudbalom da oduševe samo one, koji zbog nečeg drugog, vole Ruse i Šveđane. Oni koji vole samo fudbal, prave jasnu razliku između rođenih fudbalera i atletičara koji vole da igraju fudbal. Zato u poslednjem kolu „D“ grupe, za vreme odlučujuće utakmice Švedska – Rusija, pogledajte snimak neke utakmice Španije, Portugalije ili Holandije.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...