FUDBAL SA DRUGE STRANE LEDA

ML

Ekstremni zimski sport čeških ronilaca

 

Unikatna fudbalska utakmica odigrana je pre nekoliko dana u meestu Jesenji u regionu Semili na severu Češke. Dve ronilačke ekipe su igrale jedna protiv druge pod zamrznutim ledom, s druge strane ledene ploče!

Na površini je obeležen teren, golovi su, u stvari dvometarske rupe u ledu i jedan od drugoga su udaljeni oko pet metara, Igralo se klasičnom, po propisu naduvanom fudbalskom loptom, koja se zbog pritiska držala visoko tj uz samu ledenu ploču, a igrači su nastoali da je uguraju u gol protivnika. Lopta se, da ne bi pobegla, drži, najčešće, izmedju nogu, a igrači se kreću, uglavnom, u skokovima.

Tokom utakmice, koja je trajala dva puta po pet minuta, postignuto je ukupno devet golova. Gledaoci su mogli videti i pozdraviti svaki pogodak jer je tom prilikom lopta izletala kroz rupu u ledu oko metar uvis u vazduh.. Hladnoća (temperatura vode je ioznosila svega tri stepena Celzijusa) nije roniocima smetala jer su bili obučeni u tzv suva odela koja telo potpuno izoluju.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...