Mladi košarkaši u naftaškom dvorištu

BM

NIS i KSS organizovali turnir za mlade košarkaše u Beogradu, na kome se juče okupilo oko 700 mališana iz cele Srbije.

Plato ispred Poslovnog centra Naftne industrije Srbije u Beogradu pretvoren je juče u svojevrsnu košarkašku arenu, na kojoj su svoje veštine iskazali najmlađi košarkaši i košarkašice Srbije – deca uzrasta od 7 do 10 godina.

Ovaj mini basket turnir pod nazivom Vikend šampiona organizovala je Naftna industrija Srbije uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, a priliku da pokaže svoje košarkaško znanje dobilo je oko 700 dece iz 45 timova iz cele Srbije. Deca su bila podeljena u dve starosne kategorije: od 7 i 8 godina i od 9 i 10 godina. Sve škole košarke koje su učestvovale u ovom spektaklu članice su Košarkaškog saveza Srbije.

Na današnjem turniru nije bilo pobednika i poraženih, jer su svaki koš, uspešno dodavanje, dribling i skok bili zajednički uspeh naših mladih košarkaša, koji je dočekan aplauzima svih prisutnih. Na kraju takmičenja svi učesnici dobili su medalje koje su, sudeći prema prikazanom umeću, samo prve nagrade nove generacije košarkaša koja će obezbediti da Srbija nastavi da beleži zapažene rezultate u ovom sportu na reprezentativnom i klupskom planu.

NIS-kosarka

Današnje takmičenje, održano u sklopu šire akcije NIS-a Svi smo jedan tim, upotpunili su košarkaši beogradskog Partizana Aleksej Nikolić, Uroš Trifunović i Aleksandar Aranitović, koji su se družili sa mladim sportistima, učili ih košarkaškim trikovima i uputili ih u tajne ovog sporta. Prvotimci Partizana istakli su da su ovim druženjem dobili dodatnu energiju pred početak sezone, u kojoj ih očekuju važne obaveze u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao znak podrške, mladim košarkašima pridružila se i ženska košarkaška ekipa iz Šangaja, predvođena Marinom Maljković, selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Promocija sporta i afirmacija sportskih vrednosti jedan je od prioriteta društveno odgovornih projekata NIS-a koji se sprovode pod sloganom Budućnost na delu. U centru ovih aktivnosti je podrška mladim talentima i dečjem sportu, a akcija Svi smo jedan tim pokrenuta je radi promocije zajedništva, tolerancije i razvoja sportskog duha kod najmlađih. Pored toga, NIS je višegodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog kluba Partizan NIS.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...