Đoković će igrati sa Štepanekom na njegovom oproštaju od tenisa

M. L.

"Taj mali će daleko dogurati", rekao je za Đokovića ovaj teniser kad ga je jedini put pobedio – daleke 2006.
(foto, Novak Djoković i Radek Štepanek)

Oko dva minuta je trebalo Đokoviću da pristane u video-razgovoru da igra sa mnom na mom oproštaju od tenisa, ispričao je u šali češkim novinarima 39-godišnji Radek Štepanek koji je zakazao oproštajnu svečanost za 17. oktobar u praškoj areni O2.

Štepaneku je izgleda to (pre)dugo trajalo jer je Đoković izjavio odmah zatim da je razmišljanje trajalo samo dve sekunde. No, bilo kako bilo, Djoković će učiniti tu veliku čast da igra s Štepanekom njegov oproštajni meč na fešti bombastično nazvanoj "Češki lav se oprašta".

Đokovića i Štepaneka su, kako pišu češki mediji, dosta zbližile njihove teniske karijere. Đoković je Štepaneka uvrstio među kolege koji su bili najpredusretljiviji prema njemu.

"Dao mi je mnoštvo korisnih saveta, uvek je hteo da trenira sa mnom, pomogao mi je u svemu što mi je zatrebalo. Petnaest godina smo se sretali, dosta toga smo "preturili" zajedno na terenu. Zaista sam počastovan što me je Radek izabrao da igram s njim oproštajni meč", izjavio je Đokovič češkim novinarima.

Njih dvojica se igrali jedan protiv drugog 14 puta, Štepanek je pobedio samo jednom i to daleke 2006. u Roterdamu, a tada je izjavio da će "taj mali mnogo daleko stići". Izvesno vreme je, u prvoj polovini ove godine, Štepanek, koji je prestao da se aktivno takmiči od početka ove godine, (igrao je od 1996), bio i član Đokovićevog stručnog štaba.

Tokom karijere osvojio je pet ATP turnira, sedam puta je igrao u finalima, a pobedio je i na 11 ATP turnira u dublu, dva puta na slem turnirima, najbolje je bio plasiran 2006. u pojedinačnoj konkurenciji – 8. Zaradio je ukupno od nagrada u karijeri oko 11,5 miliona dolara.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...