Traumatično iskustvo poljskih fudbalera sa utakimice u Tirani

M.L.

Zbog napada navijača na gostujuće igrače varšavske Legije, sudija prekinuo utakmicu koja će verovatno biti registrovana kontumacijom domaćina. „Kraj utakmice biće kraj vašeg zivota. Mi nismo Sloveni, već Albanci“, pisalo je na jednom transparentu
(foto, albansjki huligani u Tirani izazvali prekid meča Lige Evrope sa poljskim timom)

Igrači gostujućeg tima Legije iz Varšave počeli su u 51.minutu da proslavljaju drugi svoj gol na jučerasnjoj utakmici u Tirani protiv domaćeg Kukeša u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu. Na to su navijači domaćeg tima počeli da gađaju poljske igrače kamenjem i staklenim bocama. Jedan od oštrih predmeta pogodio je Andreja Dudu, zbog čijeg ranjavanja je pozvan sanitet. Previli su mu glavu i on je bio spreman da nastavi utakmicu ali je glavni sudija odlučio da privremeno prekine meč i da se konsultuje s igračima i trenerima. Posle toga, i razgovora s delegatom UEFA, arbitar Stefan Klošner (Stephan Klossner) odlučio je da odsvira kraj utakmice koja će se doigrati „za zelenim stolom“ Uefe. Kako izveštavaju poljski listovi, nema sumnje da će Legija dobiti meč kontumacijom domaćina (3:O) koji će uz to, verovatno, biti i dodatno strogo kažnjen.

tirana fudbal prekid duda

Poljski igrač Andrej Duda posle povređivanja

Albanski navijači otvoreno su pretili poljskim fudbalerima još pre početka meča. Drugo poluvreme je počelo sa zakašnjenjem zbog nereda u gledalištu.

„Kraj utakmice bice kraj vašeg zivota. Mi nismo Sloveni nego Albanci“, pisalo je na jednom transparentu koji možda najbolje ilustruje atmosferu na stadionu.  

„Bio je to kamen, video sam kada je pogodio Andreja u glavu“, citira portal www.sprtowefakty.pl njegovog suigrača Mihala Kuharčika (Michal Kucharczyk)

„Na tu stranu se više ne vraćam, kretaću su se samo na drugoj stranci“, rekao je odmah posle incidenta bek Tomaš Brziski (Tomasz Brzyski).

„Albanski gang“, kratko je na Tviteru napisao golman poljske reprezentacije Artur Boruč posle šokantnog iskustva iz Tirane.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...