Vajda: Đoković nije više nervozan, opustio se po rođenju sina

M. L.

U Parizu nije bio dovoljno pripremljen ali je potvrdio da i tako može igrati na vrhunskom nivou, ističe Vajda koji kaže da su sada on i Beker navikli jedan na drugoga i dobro se razumeju
(foto, Novak Đoković u Šangaju, 7. oktobra 2014.)

Veliko olakšanje i sjajno raspoloženje donelo je svetskom teniseru „broj jedan“ Novaku Đokoviću rođenje sina Stefana pre dve nedelje. To tvrdi Marian Vajda, slovački trener Đokovića koji je nastavio da priprema tenisera „broj jedan“ i posle angažovanja Borisa Bekera za trenera.

„Novaku je to bilo strašno olakšanje, pre toga u Kini ga je proždiralo čekanje“, rekao je Vajda i pomenuo turnir u Šangaju na kome je Đoković izgubio u polufinalu od Fededera posle čega se potpuno posvetio supruzi Jeleni.

vajda-marian

Marian Vajda

„U Parizu nije bio dovoljno spreman ali je potvrdio da i u takvim uslovima može igrati na vrhunskom nivou. To me kod njega fascinira“, izjavio je ovaj 49-godišnji trener u intervjuu za francuski LˇEkip (LˇEquipe).

Kako Vajda tvrdi, njegov pulen nema problema s motivacijom.

„Novaka je motivisao i Federerov napad na poziciju broj jedan na ATP listi. Uveren sam da mu je upravo to, kao i urođena borbenost, dalo energiju da iz sebe, posle dve nedelje bez ozbiljnog treninga, izvuče sve što se može“.  

djokovic-vajda

Novak Đoković i Marian Vajda

Glavna pokretačka snaga postalo je, prema Vajdi, rođenje sina.

„To je najveća motivacija. U Kini je Đoković bio stalno napet i osećao pritisak, ali kada je na svet došao Stefan, opustio se i postao sjajno raspoložen. Ali, kad pogledate malo unatrag, početkom oktobra igrao je u Pekingu, i pored nervoze, neverovatan tenis, i Berdiha naprosto počistio s terena u finalu“.

„Beker je deo našeg tima, navikli smo se jedan na drugoga i više se razumemo, što na početku nije bilo baš idealno. Vremenom su ustanovili da Novaku ta saradnja pomaže - radi se o uobičajenoj razmeni mišljenja. Nije to tako da je jedan od nas zadužen za taktiku, a drugi za motivaciju, radimo to zajednički, prema sopstvenom osećanju, a to zavisi i od protivnika“.

becker-vajda

Boris Beker i Marian Vajda, treneri Novaka Đokovića

A ambicije Đokovića na Turniru majstora?

„Naravno da će hteti da ostane na prvom mestu i posle turnira u Londonu. Bila bi šteta da posle tolikog rada ispusti voćstvo“, zaključio je uz osmeh Vajda. 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...