Arktik u Beogradu

BM

Spektakularne fotografije ledenih bregova, prizori iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva i pripadnika životinjskih vrsta najmanje istraženog regiona planete moći će da se vide na beogradskom Kalemegdanu na izložbi fotografija Otkrijmo Arktik, koja će od 6. oktobra do 6. novembra biti organizovana uz podršku Gaspromnjefta. (foto: Sergej Anisimov)

Na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan će 6. oktobra, uz podršku kompanije Gaspromnjeft, biti otvorena izložba fotografija Otkrijmo Arktik.

Beograđani i posetioci glavnog grada će na postavci moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete. Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma Prirazlomna, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

ledootporna-platforma-Prirazlomna

 Ledootporna platforma Prirazlomna - foto: Aleksandar Taran

Izložba Otkrijmo Arktik sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, kao i pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.

Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

Arktik-Sergej-Anisimov

Foto: Sergej Anisimov

„Za mene fotografija predstavlja mogućnost da prenesem posmatraču atmosferu trenutka, lepotu i neponovljivost u svakoj manifestaciji prirode Arktika, osećaj savršenstva i tajne“, istakao je Sergej Anisimov.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 6. novembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...