Sberbanka traži partnera za Železaru Smederevo

BM

Sberbanka će pomoći da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo i planira da do kraja godine u Srbiju uloži još 100 miliona evra.

Na sastanku predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i zamenika predsednika moskovske Sberbanke Sergeja Nikolajevića Gorkova, održanom u četvrtak, dogovoreno je da ova finansijska institucija pomogne da se pronađe strateški partner za Železaru Smederevo i najavljeno je da do kraja godine Sberbanka planira da uloži još 100 miliona evra u Srbiju.

„Sberbanka je do sada uložila 100 miliona evra u Srbiju i planira da do kraja godine uloži još toliko,“ rekao je Sergej Nikolajević Gorkov.

Dačić i Gorkov razgovarali su i o mogućnostima da ova najveća ruska banka sistemski pomogne izvoz srpskih proizvoda u Rusiju.

Premijer Dačić je istakao prednosti Srbije kao investicionog područja i izrazio očekivanja da će Sberbanka značajno uticati na unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Rusije.

Sastanku je prisustvovao i Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...