Otkazi pa zapošljavanje

Izvor:   Vijesti

Na inicijativu crnogorske Vlade turski Toščelik, novi vlasnik nikšićke Željezare, zapošljava više od 260 radnika i sa njima će sklopiti ugovor na neodređeno vreme.

Turska firma Toščelik, novi vlasnik nikšićke Željezare, nije otpustila radnike već pokrenula proceduru zapošljavanja, ako se zna da su kroz postupak stečaja u Željezari svi ostali bez posla.

„Turski investitor ponudio je zaposlenja za više od 260 radnika, koji su bili radno angažovani u Željezari u stečaju. Toščeliku je, prema sadašnjim potrebama, potrebno samo oko 130 radnika do pokretanja ozbiljnije proizvodnje, ali su, na inicijativu Vlade, ipak odlučili da zaposle više od 260 radnika i, što je veoma važno, da sa njima sklope ugovor na neodređeno vreme,“ saopštili su iz crnogorske Vlade.

Radnici koji Toščeliku nisu potrebni biće zbrinuti u skladu sa Programom za rešavanje viškova zaposlenih u Željezari, Radventu i Tehnostilu, koji je Vlada usvojila i koji je usaglašen sa sindikatima sva tri preduzeća.

„Bivši zaposleni će, u skladu sa zaključkom Vlade, biti tretirani kao tehnološki višak, biće im obezbeđena otpremnina i sva pripadajuća prava na socijalnu i zdravstvenu zaštitu po osnovu nezaposlenosti. Napominjemo da se oko deset bivših radnika, od pomenutih 40, već dobrovoljno prijavilo da njihov status bude rešen u skladu sa pomenutim Programom. Reč je o radnicima koji su ranije bili uglavnom zaposleni u administraciji, gde je i ranije prepoznat problem viška zaposlenih,“ napominju iz Vlade.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...