Počele redukcije struje KAP-u

Izvor:   Antena M

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) od sinoć je počela dodatno da smanjuje isporuku struje Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP) za još 50 megavata, jer KAP do juče nije uplatio deo duga za struju - 1,1 milion evra, najavljeno je juče iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) nije uplatio 1,1 milion evra duga za struju.

Zbog neplaćanja iznosa koji je dogovoren još 25. maja na sastanku sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem i pismom upozorenja od 8. juna, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je najavila da će u sredu uveče početi sa dodatnim smanjenjem isporuke električne energije KAP-u, saznaje Antena M.

Kombinat aluminijuma dostavio je plan isključenja ćelija u elektrolizi. Shodno tom planu, Elektroprivreda će u narednih pet dana dodatno smanjiti isporuku struje još 50 megavata. Sa postojećim smanjenjem 30 megavata, to će činiti oko 50 odsto ukupne potrošnje KAP-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...