Republika Srpska dobila novi Zakon o rudarstvu

Izvor:   Srna

Skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o rudarstvu, kojim se uređuju rudarski projekti, rudarska i geodetska merenja, planovi, mere zaštite, nadzor i druga pitanja u vezi korišćenja mineralnih sirovina na teritoriji Republike Srpske. (foto: rudnik Stanari)

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o rudarstvu kojim se uređuju uslovi i način eksploatacije rudnog bogatstva.

„Zakonskim rešenjima uređuje se izgradnja, korišćenje i održavanje rudarskih objekata. Ovim zakonom uređuju se rudarski projekti, rudarska i geodetska merenja, planovi, mere zaštite, nadzor i druga pitanja koja se odnose na korišćenje mineralnih sirovina na teritoriji Republike Srpske,“ rekao je Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Parlament Srpske usvojio je i Izveštaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za prošlu godinu u kojem se navodi da je izdato devet novih dozvola za obavljanje elektro-energetskih delatnosti, a da su dve oduzete.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...