Rudnici boksita izlaze iz krize (?)

Izvor:   Portal Analitika / Mina-biznis

Radnici nikšićkih Rudnika boksita prihvatili su ponudu da im do 1. juna bude isplaćena jedna zarada i, nakon kratkog prekida, nastavili radove na tunelu Tifran, kod Berana. Radnicima Boksita duguju se tri plate, dve zimnice, regres, jubilarne nagrade i tri zarade iz 2010. godine. (foto: mehanizacija na ulasku u rudnik Tifran)

Radnici građevinskog sektora nikšićkih Rudnika boksita nastavili su radove na rekonstrukciji tunela Tifran kod Berana, jer su prihvatili ponudu da im do 1. juna bude isplaćena jedna od tri zaostale zarade.

Radnicima Tunelogradnje biće isplaćena i akontacija na ime terenskog rada od oko 400 evra koja će biti odbijena od naredne plate, prenosi Mina biznis.

Radnici su u četvrtak obustavili radove na tunelu Tifran i nisu prihvatili predlog predstavnika Vlade u Odboru direktora kompanije, Predraga Stamatovića, da im se najkasnije do kraja meseca isplati februarska zarada i akontacija.

Radnicima Boksita duguju se tri plate, dve zimnice, regres, jubilarne nagrade i tri zarade iz 2010. godine, u vreme protesta ispred upravne zgrade preduzeća.

Boksitima upravlja Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC), a nedavno je vlasnik nikšićkog Neksana, Miodrag Davidović, najavio mogućnost ulaska u to preduzeće, ali još nije dobio odgovor od Vlade, kao ni radnika.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...