Stečaj – spas od Deripaske

Izvor:   Vijesti.me

Miodrag-Daka Davidović, vlasnik Neksana Rudnike boksita od ruskog CEAC-a može preuzeti jedino proglašenjem stečaja ove nikšićke kompanije. Najbolja varijanta bi bila formalno proglašenje bankrota.

Bez uvođenja stečaja u nikšićkim Boksitima, kompanija Neksan, nikšićkog biznismena Miodraga-Dake Davidovića ne može preuzeti upravljanje ovom kompanijom od ruskih investitora, CEAC Holdings limited, zbog čega u Vladi Crne Gore sve više priželjkuju upravo taj scenario i formalno proglašenje bankrota, saznaju Vijesti nezvanično u izvorima bliskim Vladi.

Za izvršnu vlast najbolja varijanta bi bila da upravo sami radnici pokrenu stečaj u nikšićkoj kompaniji na način kao što je to prošle godine urađeno u Željezari AD Nikšić, rekao je izvor za Vijesti.

Uvođenjem stečaja automatski se raskida privatizacioni ugovor za Boksite.

Davidović je dostavio ponudu za rešavanje problema u Rudnicima pre više od mesec i po, na koju iz Vlade još ne odgovaraju.

Ne treba zaboraviti, međutim, da je CEAC Holdings limited, kompanija ruskog tajkuna Olega Deripaske koja gazduje Boksitima i podgoričkim Kombinatom aluminijuma (KAP), ugovorene investicije za Boksite preplatila, što je razlog više da država i te kako bude pažljiva prema njima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...