Čekajući novog gazdu

Izvor:   Vijesti / Mina-busines

Krajnji rok za prijavu i uplatu depozita zainteresovanih za kupovinu nikšićke Železare je 27. april. Ugovor sa Neksanom je istekao, a za Železaru je veoma važno da do prodaje održi proizvodnju.

Ugovor o nastavku saradnje Železare i nikšićke kompanije Neksan, koji je istekao 15. aprila još nije produžen, jer prethodno treba potpisati uslove i garancije o isporuci struje sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG).

Stečajni upravnik Železare, Veselin Perišić, kazao je agenciji Mina-busines da vlasnik Neksana, Miodrag Davidović očekuje potpisivanje ugovora sa EPCG za dan ili dva.

„Proizvodnja u fabrici nije prekidana, problema ima, ali uradiće se sve da fabrika radi,“ rekao je Perišić i dodao da se nada da će fabrika uskoro biti prodata.

Krajnji rok za prijavu i uplatu depozita zainteresovanih za kupovinu Železare je 27. april, a tri dana kasnije i javna licitacija u Privrednom sudu.

„U ovoj situaciji teško je planirati, jer se ne zna hoće li se fabrika ovog puta prodati, ali pokušaće da se nađe kompromis i proizvodnja održati do 1. maja kada će biti izvesno da li će Železara dobiti novog vlasnika“, rekao je Perišić.

U suprotnom, zavisno od dogovora o isporuci struje sa EPCG, pokušaće se naći rešenje o mogućem daljem produžetku saradnje sa Neksanom, koji proizvodnju u Železari organizuje od maja 2011. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...