Svi za KAP

Izvor:   Vijesti

Državne subvencije, u ovom ili onom obliku, cena su postojanja KAP-a. Vlada Crne Gore će i dalje plaćati struju KAP-u, kako bi se u ovoj firmi nastavila proizvodnja.

Ministar finansija Crne Gore Milorad Katnić najavio je da će crnogorska Vlada i u narednom periodu nastaviti da plaća subvencije Kombinatu aluminijuma Podgorica za struju.

Upitan šta se dešava trenutno sa KAP-om, ministar je odgovorio da imaju redovnu komunikaciju sa ministarstvom ekonomije u definisanju rešenja koje bi značilo redovno snabdevanje fabrike strujom.

„Jasno je da ukoliko se očekuje da KAP nastavi proizvodnju da on u ovom trenutku, a bojim se da, uopšte, nikada nije ni mogao da plaća tržišne cene i da je neophodna državna subvencija u ovom ili onom obliku, odnosno plaćanja nižih cena nego što su tržišne. To je cena postojanja Kombinata,“ rekao je Katnić.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...