Država traži strateškog partnera za smederevsku Železaru

BM

Vlada Republike Srbije juče je donela odluku da objavi javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo.

Da bi održala kontinuitet procesa proizvodnje i obezbedila uslove za dugoročni razvoj Železare Smederevo Vlada Srbije je juče donela odluku da objavi javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo.

Pravo na podnošenje ponude imaju pravna lica koja se bave eksploatacijom ruda metala i drugih ruda i proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika ili ferolegura i da su u 2011. godini ostvarili prihod od najmanje milijardu evra ili da vrednost njihove poslovne imovine iznosi 1,5 milijardi evra, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Prijave za otkup transakcione dokumentacije mogu se podnositi do 27. aprila, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj ove godine.

Javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo će biti objavljen u domaćim medijima i Fajnenšel tajmsu, a biće dostavljen direktno i svim značajnim svetskim proizvođačima čelika.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...