Bogataši merkaju kosovske rude

Izvor:   kosovahaber.net

Milijarder Soros, zajedno sa albanskim milionerom Sahitom Muja zainteresovan za kosovske rudnike uglja, ali i ostale rude

Poznati svjetski biznismen Džordž Soros izrazio je interesovanje za kosovske rudnike, piše list D vol strit žurnal.

Prema pomenutom listu milijarder Soros, zajedno sa albanskim milionerom Sahitom Muja koji živi u Njujorku, žele da otkupe rezerve uglja na Kosovu, koje, prema procjenama vrijede više od 300 milijardi evra.

Soros i Muja u nekoliko navrata su posjećivali Kosovo, sa ciljem, kako prenosi pomenuti list, postizanja sporazuma za rudnike uglja.

rudnici na KiM

Ocijenjuje se da će rezerve uglja na Kosovu i 15 milijardi tona lignita biti glavni izvori snabdjevanja sa derivatima električnih centrala u regionu.

Prema Volt stritu, direktor Albanija rude Muja ima pristup rudnicima uglja na Kosovu, u kojima ima cinka, hroma, zlata, srebra, nikla i ostalih ruda.

List, takođe, piše da je milijarder Soros tokom rata na Kosovu finasijski i vojno pomagao Oslobodilačku vojsku Kosova.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...