Zlatna groznica u Srbiji

Izvor:   Novosti

Stručnjaci kompanije Avala risorsis procenjuju rezerve zlata u Srbiji i smatraju da imamo potencijal da postanemo vodeći rudarski centar u jugoistočnoj Evropi.

Srbija ima potencijal da postane vodeći rudarski centar u jugoistočnoj Evropi, kaže Džastin van der Torn, direktor istraživanja kompanije Avala risorsis, koja za zlatom u našoj zemlji traga već sedam godina.

Najznačajnije nalazište je na Crnom vrhu, gde se istražuje na tri lokacije. Procenjeni prosečan sadržaj zlata po toni rude je gotovo 2,5 grama, a u pojedinim ležištima i oko devet grama. Stručnjaci kompanije Avala risorsis proceljuju rezerve zlata, a prve konkretne rezultate objaviće sredinom aprila. Njihova istraga locirana je sada u opštini Žagubica, a sastoji se od više od 180.000 metara istražnog bušenja sa budžetom za istraživanje od 25 miliona dolara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...