Smederevska železara privlači investitore

Izvor:   Tanjug

Holding iz Luksemburga Junajted Grupa SA, koji čine Plzen stil iz Češke i Bumaš AD iz Rusije zanteresovan je za Železaru Smederevo

Holding iz Luksemburga Junajted Grupa SA zainteresovan je za investiranje u Železaru Smederevo, saopšteno je iz kabineta Jovana Krkobabića, potpredsednika Vlade Srbije.

Vlasnik holdinga, koji čine Plzen stil iz Češke i Bumaš AD iz Rusije, Igor Šamis, kojeg je juče primio Krkobabić, kaže da je njegova kompanija spremna da investira u smederevsku železaru, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Krkobabić se zahvalio na zainteresovanosti i spremnosti tog holdinga da ulaže u lidersku izvoznu kompaniju u Srbiji.

Plzen stil je nastao fuzijom nekadašnjih Škodinih fabrika čelika. Čeličana u Češkoj ima 150-ogodišnju tradiciju, a obe kompanije, češka i ruska, specijalizovane su za proizvodnju u oblasti metalurgije i mašinogradnje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...