Rudari traže svoje zarade

Izvor:   Vijesti.me / Mina Busines

Rudari nikšićkih Rudnika boksita obustavili su radove na tunelu kod Berana zahtijevajuči isplatu 24 odsto novembarske, decembarsku, januarsku i februarsku zaradu i zimnicu

Radnici Građevinskog sektora nikšićkih Rudnika boksita obustavili su juče radove na rekonstrukciji tunela Tifran kod Berana, zahtijevajući isplatu zaostalih primanja.

Borisav Bojanović, predsjednik Samostalnog sindikata kazao je agenciji Mina-busines da građevinci, koji zahtijevaju isplatu 24 odsto novembarske, decembarsku, januarsku i februarsku zaradu i zimnicu, imaju podršku svih 314 zaposlenih u Boksitima.

„Početkom mjeseca obavijestili su poslodavca i Vladu da će obustaviti radove, ukoliko do 19. marta radnici Boksita ne dobiju zaostale plate“, podsjetio je Bojanović.

Radovi na izgradnji tunela Tifran

Radovi na probijanju tunela, dugog oko 480 metara, počeli su 9. marta, a angažovano je oko 20 radnika, od ukupno 47 zaposlenih u Građevinskom sektoru preduzeća. Proizvodnja na rudokopima Boksitima još nije počela, iako je početak radova bio najavljen početkom prošle sedmice.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...