Za mesec dana ponuda iz Ukrajine

Izvor:   Blic

Nakon što je obišla i detaljno pogledala sve pogone u Železari Smederevo delegacija ukrajinske kompanije Donjeckstil mogla bi da za mesec dana da svoju ponudu o železari.

Dvanaestočlana delegacija ukrajinske kompanije Donjeckstil, koja je prethodna dva dana boravila u Smedervu i obilazila pogone u Železari Smederevo, mogla bi da svoj odgovor o zainteresovanosti za partnerstvom sa železarom da u aprilu, saznaje Blic.

Ukrajinska delegacija u protekla dva dana obišla je i detaljno pogledala sve pogone u Železari Smederevo, a zajedno s njima bili su i neki predstavnici Vlade Srbije, kažu izvori Blica iz železare.

Iako iz Donjeckstila nisu dali nikakvu ponudu, očekuje se da bi ona ipak mogla da usledi kroz mesec dana. Takođe, u toku prethodna dva dana održana je i prezentacija za članove ukrajinske delegacije i rečeno da je ovo samo jedna u nizu poseta zainteresovanih kompanija koje organizuje Vlada Srbije.

Vlada je krajem januara sklopila dogovor sa Ju-Es stilom o kupovini smederevske železare za jedan dolar. Tada je premijer Cvetković saopštio da „Vlada nema nameru da u dugom roku bude vlasnik, pa će se u narednom periodu koncentrisati na traženje strateškog partnera“.

Inače, Ukrajinci su nakon posete Smederevu produžili do Šapca, gde će narednih dana posetiti i Fabriku belih limova u ovom gradu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...