Niko nije kriv za propast KAP-a?

Izvor:   Vijesti / Mina-business

Nastavljaju se “politička prepucavanja” oko toga ko je od političara odista bio za a ko protiv privatizacije KAP-a

Članovi Tenderske komisije za privatizaciju Kombinata aluminijuma (KAP) bili su Dušan Simonović, a kasnije Ljubomir Đurović, obojica članovi Socijaldemokratske partije, i oni se nikad nijesu izjasnili protiv prodaje te fabrike, saopšteno je iz ministarstva ekonomije Crne Gore.

“Na osnovu uvida u dokumentaciju Tenderske komisije za privatizaciju KAP-a, Elektroprivrede, Rudnika boksita Nikšić i Rudnika uglja Pljevlja”, agenciji Mina-business saopšteno da je nakon ostavke Simonovića, Savjet za privatizaciju za člana Komisije imenovao Đurovića, koji je tada bio potpredsjednik Opštine Danilovgrad u ime SDP-a.

Tenderska komisija za privatizaciju KAP-a, EPCG, Rudnika boksita i Rudnika uglja formirana je 23. oktobra 2003. godine Đurović je član Glavnog odbora SDP-a i odbornik SDP-a u Skupštini Opštine Danilovgrad.

"Uvidom u zapisnike sa sjednica Tenderske komisije može se utvrditi da se ni Simonović u mandatu od 23. novembra 2003. do 30. jula 2004, kao ni kasnije Đurović, nikada nijesu izjasnili protiv privatizacije KAP-a", navodi se u reagovanju na izjavu lidera SDP-a Ranka Krivokapića, da je neistinito saopštenje u vezi sa učešćem SDP-a u privatizaciji KAP-a.

Ranko Krivokapić
Ranko Krivokapić

Đurović se, kako je objašnjeno, kasnije u zapisnicima sa 66. i 67. sjednice, izjasnio da je protiv prodaje TE Pljevlja i oko 31 odsto akcijskog kapitala Rudnika uglja jer je, kako je tada pojasnio, partija čiji je član, protiv te privatizacije.

Članovi Tenderske komisije osim Simonovića i Đurovića, bili su i potpredsjednik Vlade Branimir Gvozdenović, ministar finansija Miroslav Ivanišević koji je bio i predsjednik Komisije. U Komisiji su bili i tadašnji ministar ekonomije Darko Uskoković, zatim Slobodan Krivokapić iz Saveza sindikata, Asim Telaćević iz Fonda za razvoj, Vladimir Vukmirović iz Privredne komore, Veselin Vukotić iz Instituta za strateške studije i prognoze i kao predstavnik Ekonomskog fakulteta, i Branko Vujović iz Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja.

Tenderska komisija za privatizaciju KAP-a, EPCG, Rudnika boksita Nikšić i Rudnika uglja Pljevlja održala je 70 sjednica.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...