Rusi traže repliku

Izvor:   Vijesti

Predstavnici ruske En+Grupe hoće svoj stav o KAP-u da izlože pred poslanicima crnogorske Skupštine

"Imajući u vidu ogroman značaj gore navedene problematike, informišemo Vas o spremnosti naših predstavnika da nastupe pred poslanicima već tokom sledeće nedelje," rekao je juče predsjednik Odbora direktora KAP-a i izvršni direktor En plus grupe Aleksej Kuznjecov, tražeći od predsjednika Skupštine Crne Gore, Ranka Krivokapića da mu omogući da poslanike upozna sa “tekućim rizicima i problemima i da odgovori na njihova pitanja”.

"Povodom objavljene izjave Skupštine Crne Gore o namjeri države da oduzme akcije Kombinata aluminijuma kompanija CEAC Holdings Limited, koja je ćerka-kompanija En+Grupe i uzimajući u obzir izrazito značajne finansijske, ekonomske i socijalne rizike za građane Republike Crne Gore, koji će nastati kao rezutat izvršenja navedenih radnji, predlažemo Vam da organizujete nastup predsjednika En+ Group pred poslanicima u okviru sjednice Skupštine, ili u okviru odgovarajućih radnih organa Skupštine", piše u zahtjevu koji je Kuznjecov uputio Krivokapiću.

On napominje da bi u parlamentu mogla razmotriti "mogućnost postizanja uzajamnog razumijevanja situacije između najvećeg organa državne vlasti i najvećeg investitora u Crnoj Gori".

"Imajući u vidu ogroman značaj gore navedene problematike, informišemo Vas o spremnosti naših predstavnika da nastupe pred poslanicima već tokom sledeće nedelje, u srijedu 07. marta", naveo je Kuznjecov uz molbu da mu iz Skupštine odgovore u ponedjeljak.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...